fbpx
  • Workday

    09:00 - 20:00

  • Saturday

    09:00 - 20:00

  • Sunday

    10:00 - 19:00

Makas

En-trend-ombre_Modelleri

2021 Kış: En trend ombre modelleri

Her sezon trend listelerinde mutlaka yer bulan ombre modelleri 2021 kışında çok daha göz alıcı! Yılların eskitemediği renklendirme uygulamasının yeni nesil hali, uygulama tekniklerini bizimle keşfet.

Her ten rengi için bambaşka bir görünüm yaratan, her saç tipine uygulanabilir bir renklendirme işlemi. Ombre’yi bu cümle ile tanımlasak asla abartmış olmayız. Cilt tonunu anında daha aydınlık bir görünüme kavuşturmasının yanında saçlara da ışıltı kazandıran bu renklendirme uygulamasının her sezon trend listelerinde üst sıralarda yer bulması bu nedenle çok da şaşırtıcı değil. Bizim tanımımızdan ziyade dünyada ombre uygulaması nasıl tanımlanıyor? Öğrenmek için yazımızın devamını mutlaka okumalısın!

OMBRE NEDİR?

Ombre aslında Fransızca gölge demek. Ancak uygulama açısından bakıldığından ombre uygulamasının asıl amacı diplerden uçlara doğru kademeli bir renk geçiş sağlayarak saç uçlarına ışıltı kazandırmak. Krepe balyaj boyama tekniğiyle elde edilen bu kademeli geçişte keskinlikten uzak, yumuşacık ve natürel bir görünüm geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da popülaritesini koruyacak gibi. Kış aylarında daha sıcak tonlara bürünen ombre “Melted Ombre” ile saç renginin erimesi gibi bir görünüm vadediyor. Bu da çok daha doğal ve ışıltılı bir görünüm ortaya çıkarıyor.

OMBRE HANGİ SAÇLARA YAPILIR?

Ombre işlemi her uzunluktaki saç için farklı tekniklerle de olsa uygulanabilir. Uzun saçlarda geçişler çok daha yumuşak görünse de kısa saçlarda da oldukça göz alıcı ombre modelleri ortaya çıkarmak mümkün. Herhangi bir renk kısıtlaması bulunmayan ombre uygulaması sarı saçlarda olduğu kadar sıcak kahve tonlarında da çarpıcı göründüğü su götürmez bir gerçek. Alışılmışın dışına çıkmak istiyorsa ombre uygulamasını pembe tonlarında bile deneyimleyebilirsin. Anlayacağın başlığımızdaki sorunun cevabı tüm saçlara!

OMBRE SAÇ RENGİNİ NASIL KORUMALI?

Öncelikle saç bakım rutinine mutlaka boyalı saçlara özel bir bakım maskesi eklemelisin. Boya dolayısıyla kurumaya meyilli hale gelen saçlarının ihtiyacı olan nemi AVEDA Botanical Repair serisinde bulunan Yıpranmış Saçlar İçin Onarım Maskesi Zengin Doku maskesi sağlayacaktır. Daha yumuşak ve daha parlak bir görünüm ortaya çıkaran maske ile ombre rengin de çok daha can alıcı görünecektir.

Saçlarını güneşin zararlı ışınlarından korumayı da ihmal etmemelisin. Kış veya yaz olması fark etmeksizin UV filtresi bulunan bir durulanmayan bakım kremini günlük saç bakımının vazgeçilmez bir parçası haline getirmeni öneriyoruz.

Ombre randevusu oluşturmak için buraya tıklaman yeterli.

Yorum Yaz

Merhabalar,

Size en hızlı şekilde nasıl yardımcı olabiliriz?